Batáty a vajíčka

Batátové brambůrky

Povijnice batátová (sladké brambory) – její hlízy jsou známé batáty, které asi není nutné představovat. Batáty dorazily do Evropy ze Střední Ameriky asi o 100 let dřív než brambory, byly velmi ceněny.

Ingredience: batáty, sůl, česnek a olivový olej

Příprava jídla: Batáty jsem nakrájela na kolečka a nechala cca dvě hodiny naležet v olivovém oleji se solí a česnekem. Po vytažení je dobré lehce otřít papírovou utěrkou od oleje. Pak už jen přeskládat na plech, šup do předehřáté trouby. A těšit se na upečenou dobrotu. 

Míchaná vajíčka na cibulce

Nejlepší snídaně, to jsou míchaná domácí vajíčka na cibulce.

Ty nemají chybu a zasytí.

Přípravu určitě není nutné psát. Každý má ten svůj postup přípravy, který je nejlepší.