Ingredience níže uvedené jsou jen orientačním seznamem potravin vzhledem k mému zdravotnímu stavu. Nejedná se o pravidlo pro všechny. Každý je jiný, jedinečný a má své neduhy. Zdravě jíst, ale prospěje každému.
co ANO- maso: jehněčí, kuřecí, krůtí, kačení z domácího chovu
- slepičí vejce z domácí snášky
- zelenina: květák, brokolice, saláty, zelí, špenát, mrkev, fazolové lusky, rajče, cuketa, lilek, cibule, paprika, okurka, kedlubna, ředkvička, hříbky, kapusta, chřest, čajot, mungo, atd.
- ovoce: třešně, meruňky, broskve, avokádo, vlašské a kešu oříšky, drobné bobuloviny (maliny, ostružiny, jahody, borůvky, goji – kustovnice čínská, brusinky, hroznové víno, brusnice borůvka)
- bylinky: zázvor, koriandr, máta, petrželová nať, řapík, rukola
- batáty, nezralý banán, luštěniny, pohanka, skleněné nudle

- vepřové maso
- chléb, pečivo (jakýkoliv) a těstoviny (jakýkoliv), a to i nudle do polévky
- rýže, bulgur
- škrobová zelenina – kukuřice, brambory, a to i bramborové lupínky, chipsy
- banán, rozinky, mango, hruška, datle
- mléčné výrobky, jogurty
- džusy